Poslední baseballový zápas U11 před letní pauzou

Ve středu 22. června proběhly na opavském hřišti poslední dva baseballové zápasy kategorie do 11 let a kdo jiný mohl být posledním jarním soupeřem pro Opavany než staří známí ostravští Arrows. Od samého začátku bylo na hráčích, trenérech i fanoušcích poznat, že si tento zápas přišli hlavně užít. Trenéři povzbuzovali mladé hráče k aktivní útočné hře, a tak se bylo na co koukat.

V prvním zápase Hiťata narazila na silnou obranu soupeře a velmi šikovného ostravského nadhazovače a jejich pomalejší rozjezd na pálce jim přinesl jen 4 body, takže první zápas skončil 9:4 pro Arrows. Po krátké pauze pak nastoupil opavský tým do závěrečného zápasu a hned první směna, kdy Opava byla v obraně, přinesla naději v dobrý výsledek, protože po prvním ostravském luftu, který chytil Víťa Škývara, následovaly další dva rychlé auty a Hiťata nedovolila Šípům skórovat. Hra probíhala značně dramaticky, odpaly létaly, kradly se mety a body přibývaly na obou stranách. Před poslední směnou vedla Ostrava o jeden bod, ale Opavští měli šanci ještě na pálce urvat tolik potřebné body, aby zápas skončil v jejich prospěch. Jako první šel na pálku nováček opavského Hitu Lukáš Hrbáč, který se svou chytrou hrou dostal na první metu a po něm nastoupil již hiťácký mazák Honza Sobotík, který svým suverénním odpalem doběhl svůj závěrečný homerun. Dva body byly doma a nastala obrovská radost na hřišti i tribunách.

Jako nadhazovači HIT úspěšně reprezentovali Ruda Mateřanka, Daniel Světlík, Kryštof Blaga a Vanda Půdová, kteří nedali soupeřům vůbec nic zadarmo a je třeba velmi pochválit jejich házecí um, který se každým dalším odehraným zápasem zdokonaluje a stává se pro soupeře nečekaně tvrdým oříškem a stejně tak bojové nasazení catcherů Rudy Mateřanky, Víti Škývary a Kryštofa Blagy (to jsou ti, kteří trpělivě sedí u pálkaře a nechají si švihat pálkou kolem helmy), kteří pochytali, co se dalo a zařídili také pár pěkných autů na domácí metě. Jarní sezóna byla prostě ukončena na jedničku (i když s odřenýma ušima, ale na to se už nikdo neptá) a HIT porazil Arrows 8:7. Teď čeká mladé baseballisty letní odpočinek, ale hned na počátku září se opět vrhnou s vervou do dalších zápasů, neboť venkovní baseballová sezóna ještě zdaleka nekončí.

V září také chystá HIT nový nábor hráčů, takže sledujte oddílové webovky, facebook a instagram a máte-li doma šikovného kluka nebo holku, přijďte v září na některý z mnoha tréninků, které na Hliníku probíhají. Hráče povzbuzovalo a vedlo při posledním dvojzápase trenérské duo Zdeněk Mateřanka a Radek Půda a o pořádek v dagautu se starala Gabriela Půdová. HIT nastoupil ve složení: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Chovanec Jakub, Hrbáč Lukáš, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Půda Daniel, Půdová Vanda, Sobotík Jan, Světlík Daniel, Škrobánek Matěj a Škývara Vítek.

You may also like...