Žákyně vezou medaile z poháru České republiky

Ve dnech 27.-29.8. se v Brně uskutečnil Pohár České republiky v softballe dívek do 13 let. SK Hit Opava jako vedoucí tým Superligy žákyň jel na turnaj s velkými ambicemi. Síla protivníků nebyla známa, týmy se mohli posilnit až o 4 posily formou hostování a mnoho z nich toho využilo. My jsme chtěli dát příležitost hráčkám, které za nás hrají dlouhodobě, a tak jsme této možnosti nevyužili. Turnaj bohužel provázela nepřízeň počasí a místo hry jsme vysoušeli hřiště a upravoval se rozpis. Na turnaji jsme měli 3 postupné cíle. Vyhrát skupinu a postoupit tak přímo do semifinále, vyhrát semifinále a vybojovat finálový zápas.

První cíl se nám podařilo splnit na výbornou a po výsledcích 4:0 HSM Trutnov, 5:1 Eagles Praha, 9:0 Sever Brno a 12:1 Snails Kunovice jsme postoupili do semifinále proti velmi posilněným týmem Pirani z Berouna, který se jako překvapení turnaje probojoval do semifinále na úkor favorizované Ostravy. Beroun posílen hostujícími hráčkami kladl velký odpor, ale naštěstí se nám zápas v poslední směně podařilo zlomit a vyhráli jsme 1:0. Ve finále nás čekal velmi sympatický oddíl Joudrs Praha, s jehož týmy se pravidelně utkáváme v Superlize žákyň a jsme schopní je porážet. Na tento turnaj však přijely tyto týmy jako jeden celek a soustředěným výkonem si zaslouženě odvezly vítězství v turnaji.

Holky byly úžasné, rvaly se o výhru jako lvice, nechaly na hřišti vše. Zápas byl dlouho nerozhodný, bohužel naše naděje vždy utnul v zárodku nepřesný výrok rozhodčího a bylo po tlaku. Obdivoval jsem, jak se i s touto nepřízní osudu dokázaly holky popasovat. Ještě jsem neviděl, aby nadhazovačka s pláčem makala a bojovala proti větrnému mlýnu, na který není metr. Klobouk dolů před nimi smekám. Po finále bylo chvíli smutno, ale pak jsme dostali pohár a medaile a holkám i nám trenérům došlo, že jsme dokázali něco velkého a pro Opavu vybojovali první medaile v historii softballu. Podívejte se, jaké jsou to šťastné a spokojené Kačky. Stále doplňujeme tým, je měsíc náborů, přijďte si vyzkoušet olympijský sport.

Opavu reprezentovaly: Adéla Poledňáková, Jindřiška Mateřanková, Anna Mateřanková, Helena Doleželová, Viktorie Keinová, Amálie Pflegrová, Amálie Leifertová, Aneta Hlávková, Kristýna Vilímcová, Emma Kroupová, Lucie Horová, Agáta Tyzio, Ewa Tyzio a Markéta Šimečková pod vedením trenérského tria Zdeněk Mateřanka, Petr Poledňák a trenérky reprezentace ČR U15 Jitky Horové.

You may also like...