Vítězství v turnaji Superligy žákyň

Po pětiměsíční pauze a krátké době příprav začala 29. května softballistkám z Opavy další sezóna.

Celé hejno našich Kachen vyrazilo do Ostravy se smíšenými pocity. Po předchozí nedohrané sezóně, kdy přišla děvčata o účast na MČR díky Covid-19, nevěděly Kachny, co je vlastně čeká – jak hrají soupeřky a jak se připravily. Do superligy žákyň proti našim Kachnám nastoupila další 4 družstva – ostravské Arrows, pražské Eagles a dvojí tým pražských Joudrs.

Našim Kachnám výborně sedlo deštivé počasí a na rozmáčeném hřišti byly doslova jako Kachny ve vodě. Ve všech soubojích obstály na jedničku a staly se opravdovým HITEM turnaje – zkrátka z turnaje vyšly jako zářící fénixové bez jediné porážky. Opava – Ostrava 2:1, Opava – Eagles Praha 9:1, Opava – Joudrs Praha A 6:2, Opava – Joudrs Praha B 2:0.

Jako bonus byl pro nejlepší dva celky základní části naplánován finálový zápas. Do finále nastoupily dva moravské týmy a ani zde naše opavské Kachny z HITu nezklamaly a po nervy drásajícím souboji s Arrows Ostrava jsme mohli slyšet pokřik Kachny letí!!!!! Hit Opava – Arrows Ostrava 3:2.

Slovo trenéra Zdeňka Mateřanky: „Jeli jsme až na dno fyzických i psychických sil. Pět zápasů v jednom víkendu je obrovská nálož, navíc bylo chladno a pršelo. Jsem velmi rád, že jsme turnajem prošli jen s výhrami. Holky mi splnily můj tajný sen, jsem na ně moc pyšný.

Opavu reprezentovaly: Doleželová Helena, Hlávková Aneta, Kleinová Viktorie, Kroupová Emma, Kuchaříková Kristýna Klára, Leifertová Amálie, Malá Tereza, Mateřanková Anna, Mateřanková Jindřiška, Pflegerová Amálie, Poledňáková Adéla, Tyzio Agata, Vilimcová Kristýna pod vedením trenérského tria ve složení  Mateřanka Zdeněk, Kuchařík Petr a Poledňák Petr.

You may also like...