Duckies dolétly až do finále – největší úspěch opavských žákyň.

Hráčky Hit Opava se poprvé v historii zúčastnily turnaje Superligy žákyň v softballe – jedná se o naši nejstarší kategorii do třinácti let. Turnaj se odehrál o víkendu 8.-9. srpna v nádherném areálu Arrows Ostrava a zúčastnila se jej družstva Arrows Ostrava, Hit Opava, Snails Kunovice a Cats Brno. Naše nově vzniklé družstvo sbírá zkušenosti a do této víceleté kategorie jsme vstoupili poprvé. Oproti našim soupeřům máme velmi mladý tým s věkovým průměrem 11 let dosažených v tomto roce. Na tento turnaj (Superliga žákyň má povinnou účast) poměrně necitlivě umístěny do období prázdnin jsme odjížděli v devíti hráčkách (devět hraje), přičemž dvě letos oslaví “teprve” 9. narozeniny. Holky byly velmi statečné a celý víkend se rvaly o každý bod a navzájem si pomáhaly. Jako trenér mohu říct, že se nám vyplácí přístup, kdy naše dívky hrají zároveň baseballové soutěže a nabírají cenné zkušenosti – a tak se jsou i devítileté hráčky schopny prosadit proti starším hráčkám soupeřů.

Celý turnaj předváděly velmi agresivní pojetí hry a jak fanoušci, tak soupeři nám po turnaji gratulovali. Velmi vítají, že v Opavě vznikl další oddíl na Moravě a jsou nám ve většině případů nakloněni a fandí nám. Jak to dopadlo? Sobota velmi náročná – hráli jsme tři zápasy základní části a postupně se utkali s Arrows Ostrava 1:3, Cats Brno 3:4 a Snails Kunovice 5:7. Úroveň hry byla velmi slibná, ale výhru jsme nezískali. V neděli jsme tak nastoupili do semifinále proti vítězi základní části Snails Kunovice a po velmi statečném výkonu zvítězili 6:3. Nadšení bylo obrovské a také od soupeřů jsme dostali pochvalu za předvedenou hru. Zápas spolehlivě odházela Jindřiška Mateřanková a zařídila tak pro Opavu historickou výhru v této kategorii. Po kratší pauze jsme nastoupili do finále proti domácímu celku. Celý zápas jsme vedli, ale v poslední směně už nám síly došly a mnohem starší soupeřky si vedení vzaly zpět. Zápas výborně nadhazovala Anna Mateřanková a byla pro soupeře velkým problémem k překonání. Rovněž výkon chytačky Kristýny Vilimcové zasluhuje velké uznání. Zápas jsme mohli dotáhnout do vítězného konce, ale pár polařských a pálkařských chyb nás o vítězství připravilo. Holky si sáhly v tom horku na dno, ale bylo vidět, že jsou na sebe pyšné a já jako trenér jsem jim po turnaji zatleskal a poděkoval za vynikající výkony.

Minulý rok byl pro náš oddíl velmi úspěšný – 4. místo na MČR ve smíšené kategorii do 11 let. V tomto roce jsme holky a kluky rozdělili a vznikly žákovské týmy baseballu pro chlapce a softballu pro dívky. Velmi rádi bychom do našich týmů přivítali další hráče a hráčky. Zejména do kategorie dívek bychom potřebovali náš ambiciózní tým (směřující na mistrovství ČR žákyň) doplnit dalšími hráčkami ročníku 2008 a 2009. Přijďte si vyzkoušet tento úžasný olympijský sport, který je jako zázrakem v Opavě dívkám k dispozici – a co víc – pod vedením mistra ČR a Evropy. Informace o oddíle najdete na www.hitopava.cz

Opavu reprezentovaly: Kubová Ema, Poledňáková Adéla, Mateřanková Jindřiška, Mateřanková Anna, Malá Tereza, Hlávková Aneta, Tyzio Agata, Vilimcová Kristýna, Tyzio Ewa pod vedením trenérského tria Zdeňka Mateřanky, Petra Poledňáka a Liliany Tyzio.

You may also like...