Brněnská bitva o vítězství – příběh jedné zlaté kachny

Softball Superliga žákyň – U13

Krásný prosluněný zářijový víkend strávily hráčky HIT Opava na turnaji žákyň v Brně. V sobotu a neděli 19. a 20. září čekaly Opavu dva dny plné nervů a zápolení. Do vzájemných soubojů vstupovaly čtyři týmy z Moravy – domácí Cats Brno, naše opavské HITky, Arrows Ostrava a Snails Kunovice.

Sobota pro naše Kačky (Duckies) nebyla příznivá, i přes urputné boje naše žákyňky nedokázaly na svou stranu obrátit ani jedno vítězství. Bojovaly a rvaly se až do setmění, ale jejich snaha bohužel nebyla vyslyšena a pověstné štěstí se na ně neusmálo.

Naše děvčata jsou ale bojovnice ze severu a jen tak se nevzdávají. Do nedělního semifinále nastoupily v dobré náladě proti neporaženým Arrows. V první směně se Kačkám podařilo nasázet body a fanoušci šíleli. Ostravské žákyně z Arrows dorovnaly a na stranu našich holek se přidali k fandění i rodiče a hráči ostatních týmů. Po nervy drásajícím souboji vyšly z tohoto zápasu vítězně naše žákyně. Těsně 2:3, ale přece. Sláááva, kachny letííí do finále!!!!

Holky si splnily své, ale chuť zvítězit v turnaji byla veliká. O výhru se porvaly s domácími Kočkami a opět nenechaly fanoušky v klidu. Po počáteční převaze našich bojovnic se začala karta otáčet a Kočky dorovnaly skóre. Infarktové stavy zažívaly obě strany fandících příznivců, ale tentokrát naše Kachny udržely nervy na uzdě a ve finále porazily Kočky 2:3- Kachny vítězííí a poprvé přerušily neporazitelnost Arrows a připsaly si vítězství v turnaji. HIT tak v dlouhodobé soutěži získal druhé místo a kvalifikoval se na Mistrovství České republiky. Držíme pěsti Kačky, buďte statečné a rvavé, jak to umíte!!!!

A co na to trenér?

Sobota byla obrovským zklamáním. Dvě hráčky máme zraněné a lídr našeho týmu hrála přes bolest kolene, tak to na výkonu bylo znát. Promluvil jsem k nim od plic, šlo nám o hodně, ač jsme bohatě sbírali body na předchozích třech turnajích, 3x finále, tak ani to nám k vysněnému MČR nemuselo stačit a jít v semifinále na našeho obvyklého finálového soupeře nevěstilo nic dobrého. Neděle už byla z jiného soudku a celkové vítězství bylo po prohrané sobotě obrovskou náplastí a satisfakcí. Jsem velmi pyšný, že jsme si vybojovali MČR U13 s týmem s věkovým průměrem pod 11 let. Jsme v soutěži první rok a ač jsem si to moc přál, nevěřil jsem tomu.

Dovolte mi výzvu nakonec. Softball je úžasný kolektivní sport pro holky, Máme velmi kvalitní tým směřující na Mistrovství ČR s cílem jej příští rok vyhrát. Potřebujeme kádr doplnit dívkami ročníku 2008 a 2009, uplatnění najde až 10 dívek. Přijďte si vyzkoušet tento úžasný olympijský sport pod vedením mistra ČR a Evropy.

Opavu reprezentovaly: Kroupová Emma, Poledňáková Adéla, Mateřanková Jindřiška, Mateřanková Anna, Malá Tereza, Hudeček Matylda, Tyzio Agata, Vilimcová Kristýna, Amélie Leifertová, Ema Kubová pod vedením trenérského dua Zdeňka Mateřanky a Petra Poledňáka.

You may also like...