Napínavý turnaj v Orlové v podání kategorie U11

SK HIT Opava má širokou základnu hráček a hráčů a je přihlášen takřka do každé kategorie. Ani tým U11 není výjimkou a v této sezoně bojujeme o medailové umístění. Na minulém turnaji v Orlové jsme skoro brali velký, zlatý pohár, ale chybělo nám trochu toho pověstného sportovního štěstí. Minulou sobotu náš tým zajížděl do stejné haly. Bohužel v těchto dnech máme velkou marodku, a tak se omluvilo hned 8 hráčů. Na druhé straně to byla velká příležitost pro nováčky ukázat, co v nich je.

V úvodním zápase nás čekal nejtěžší možný soupeř, a to Arrows Ostrava. V minulém kole jsme dokázali v základní hrací době remizovat, a tak bylo jasné, že ostravský tým nenechá nic náhodě. První směna byla rychlá a jednalo se o takové oťukávání soupeře. Od další směny Šípy přebraly iniciativu a pálily krásné odpaly. I my jsme měli mnoho kontaktů, ale většinou tyto projektily našly pouze rukavice soupeřů. Arrows hráli velmi dobře a nám se nepodařilo zastavovat jejich útok a občas jsme jim k tomu i pomohli. Pozitivní je, že ubylo strike-outů a podařilo se nám zahrát některé hezké rozehry. SK HIT Opava podlehl Arrows Ostrava v poměru 0:13.

Před dalším utkáním jsme museli něco změnit a vlít hráčům a hráčkám novou krev do žil. Trenéři namovali dětem válečné barvy (eyeblack), a tím namotivovali hráče k lepším výkonům. Dále jsme zapojili více týmových aktivit a probudili jsme týmového ducha. Sestava se trochu protočila a čekali jsme na efekt.

Druhé utkání jsme odehráli s týmem Arrows Ostrava U10. V tomto utkání jsme potřebovali zlepšit výkon a více si užít zápas. Do úvodních směn jsme nastoupili ve velkém stylu a dařilo se nám pálit a eliminovat ostravské hráče. V třetí směně nastal zlom a přestalo se nám dařit v poli. Bohužel jsme dostali 4 zbytečné body na 2 outy, ale to už se stává a je to sport. Měli jsme dohrávku a šli jsme do poslední směny za stavu 4:5. Kuba Leifert po dobrém odpalu doběhl pro dorovnávací bod. Mikuláš Rozsíval skvěle pálil a dostal se na metu a Jan Sobotík odpálil walk-off single a mohli jsme se radovat.

Na turnaji bylo hodně trenérů a chtěl bych jim touto formou poděkovat. Jmenovitě bych chtěl poděkovat Romaně Synkové a Radce Leifertové za skvělé šéfování lavičky. Radek Večerek a Saša Hanáček bezchybně posílali hráče a Martin Poledna byl hlavní kouč týmu.

SK HIT Opava reprezentovali tito hráči a hráčky:

Daniel Večerek, Kristýna Vilimcová, Jan Sobotík, Agata Tyzio, Ewa Tyzio, Jaromír Klímek ml., Vojtěch Rozsíval, Mikuláš Rozsíval, Adam Gebauer, Jakub Leifert.

Nově pro vás máme nové statistické okénko. První číslo je počet hitů, tj. správný odpal, který pole nezachytí. Druhé číslo je celkový počet startů (3 H z 6 AB- 50% pálkařský průměr)

Daniel Večerek – 3/6 H

Kristýna Vilímcová – 2/5 H

Jan Sobotík – 2/6, walk-off single

Jakub Leifert- 2/4, dorovnávací bod

Jaromír Klímek ml. – 3/5

Agáta Tyzio – 2/4

Ewa Tyzio – 1/3

Vojtěch Rozsíval – 2/3

Mikuláš Rozsíval – 4/4, vítězný bod

Adam Gebauer – 3/4

HIT jede!

You may also like...