Kategorie U11 získala 3. místo ve Winter Tour

V sobotu 2.3. proběhlo poslední kolo MS Winter Tour U11. Krásné prostředí haly Slezského gymnázia přivítalo výběr nejlepších týmu v moravskoslezském regionu. Nad celou akcí převzala záštitu 1. náměstkyně primátora paní Hana Brňáková. Celý turnaj byl velmi dobře organizačně zajištěn a hráči i rodiče mohli navštívit bufet nebo sedět na krásné tribuně se zázemím.

Celého turnaje se zúčastnilo 6 týmů z regionu a bojovalo se o konečné umístění. Pálilo se na nadhazovacího stroje a byl zde přítomen rozhodčí. Všechny děti pálily jako smyslů zbavené a byly vidět krásné odpaly, které skoro proletěly zdí haly. Dokonce někteří i odpálili homerun, což se považuje za skvělý výkon.

První zápas jsme odehráli s Klasikem Reds a po pomalejším vstupu do zápasu jsme se probrali a zvítězili jsme v poměru 5:3. Dalším naším soupeřem byl převážně dívčí tým turnaje, a to Arrows Blue. V tomto zápase jsme si otevřeli střelnici a naše projektily létaly hodně daleko. V tomto střetnutí jsme tahali za delší konec a v poklidu jsme zvítězili 12:4. Poté nás čekal zápas pravdy a něm nás čekal favorit celého turnaje Arrows White. Utkání bylo zpočátku vcelku vyrovnané, ale poté se štěstěna přiklonila k ostravskému celku a z vítězství se radovali hráči Arrowa Ostrava.

Po skončení celého turnaje volili trenéři nejlepší hráče turnaje. Ceny se udělovaly v mnoha kategoriích a ku příkladu cenu Rookie star získala Amálie Leifertová, která hraje baseball teprve od loňského dubna a má skvělé výsledky. Další cenu obdržela hráčka Tereza Malá, která s námi trénuje teprve tři týdny a dokázala ve svém prvním turnaji odpálit několik homerunů. Každý hráč nebo hráčky obdrželi cenu věnovanou společností Teva Czech Industries s.r.o.

Každý tým obdržel láhev dětského šampaňského, tašku sladkostí a spoustu dárků. Týmy také obdržely pohár a celkově vítěz se mohl těšit na dort.

Celá akce se nesla ve sportovnímu duchu a po skončení turnaje byla vyhlášena cena Fair play. Tuto cenu obdržel trenér Frýdku -Místku Roman Macura. Po dlouhém odpale až do basketbalového koše rozhodčí nevyhlásil homerun a pálkařka byla out na třetí metě. Roman sportovně zareagoval a opravil výrok rozhodčího, že kdyby tam basketbalová deska nebyla, tak je to jasný homerun. Rozhodčí přehodnotil svůj call a cena fair play byla na světě.

Konečné pořadí
1. místoArrows White Ostrava9W / 1L
2. místoKlasik Whites Frýdek-Místek7W / 3L
3. místoSK HIT Opava6W / 4L
4. místoArrows Blue Ostrava6W / 4L
5. místoSkokani Olomouc1W / 9L
6. místoKlasik Reds Frýdek-Místek1W / 9L

Chtěli bychom tímto poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje. Jsme rádi, že se finálové kolo mohlo uskutečnit právě v Opavě a bez vás by to prostě nešlo.

HIT jede!

You may also like...