Opavští baseballisté U9 bojovali ve Vřesině

Opavský baseballový tým HIT Opava se zúčastnil dalšího kola Zimní ligy v kategorii U9 ve Vřesině u Ostravy. Zdejší nafukovací hala skýtá netradiční prostředí, hraje se na umělé trávě, která je místy zanesena pískem, takže hráči mají co dělat, aby při běhu po metách neuklouzli. Náš tým byl tentokrát oslaben marodkou, zato jsme s sebou vzali 3 nováčky, kteří mohli poprvé zakusit baseballový zápas na vlastní kůži.

Nejprve jsme hráli proti soupeřům z Klasik Frýdek-Místek. Na jejich slibný začátek jsme odpověděli rázným útokem. Hráči HITu předváděli krásné dvojmetrové, i trojmetrové odpaly, a i přes běžecké chyby po metách, ze kterých byli naši běžci nechtěně out, dokázali Klasik udolat. Proti Skokanům jsme neměli problém. Oříškem pro nás ale nečekaně byl tým Snails Orlová, který se v poslední době herně velmi zvedá. Jejich hráči dokázali naši obranu zaskočit, rychlým během těsně unikali outům a získávali tak cenné body. Na druhé straně se Šnekům dařilo naše běžce v útoku zastavovat, takže nakonec překonali HIT o dva body. Chuť jsme si ale spravili na Arrows Ostrava. Z předchozího nezdaru jsme se rychle otřepali a vletěli do boje s Ostravou s novou chutí. Začalo se zase dařit na pálce, běžeckých chyb jsme se vyvarovali, a soupeř nedokázal na náš útok stejně odpovědět.

V této kategorii nehrajeme ještě na výsledky, děti by se měly naučit především rychle a dobře běhat, rozvíjet obratnost a koordinaci. Za HIT Opava hráli: Lukáš Hrbáč, Jan Chovanec, Ester Mateřanková, Robert Pospíšil, Jakub Sobotík, Mikuláš Špilháček, Maxmilián Valeček, Prokop Vavrečka, Štěpán Vlček.

You may also like...