První dva zápasy jarní sezóny U11

V sobotu 15. dubna se uskutečnil první zápas jarní sezóny pro baseballisty U11 na domácí půdě v Opavě Na Hliníku. Hrály proti sobě týmy SK Hit Opava a Klasik Frýdek-Místek. I přesto, že Klasik přijel s mladšími dětmi, hrál se skvělý baseball. Domácí Opavané dokázali zvítězit v obou zápasech s velkým náskokem, skórem 9:0 a 9:2.

Nejužitečnějším hráčem zápasu byl Rudolf Mateřanka, který předvedl skvělou hru. Vynikl v nadhozu, kde se mu dařilo přesně trefovat strike zónu. Dále ukázal své schopnosti v poli, když chytil velmi obtížný míč a zahrál dvojout. A jako bonus se mu povedlo odpálit míč až daleko k plotu, oběhnout najednou všechny čtyři mety a získat další bod pro tým. Ale nejen on, celý tým Opavy prokázal skvělého týmového ducha, kdy se všichni hráči vystřídali na pálce i v poli a hráli i úplní nováčci, kteří byli hlasitě povzbuzování již zkušenějšími spoluhráči.

Vanda Půdová, jako jediná dívka na hřišti, zářila na nadhozu, v poli i na pálce a ukázala, že baseball není jen sport pro chlapce. Trenérské trio Radek Půda, Saša Mateřanková a Zuzka Světlíková vedlo tým k vítězství a pomáhal také Daniel Půda, který koučoval a povzbuzoval mladší hráče u první mety.

Třetím nadhazovačem Opavy byl Matěj Cupal a zápasy odkečrovali Daniel Světlík a Dominik Baďura. Všichni hráči odvedli skvělou hru, kdy v obraně neudělali jedinou chybu a nepustili mladší, ale moc šikovné Klasiky, k útoku.

Celkově se jednalo o skvělý zápas, kde se oba týmy snažily podat své maximum. Domácí tým SK Hit Opava dokázal svůj výkon dotáhnout až do vítězství, ale Klasik Frýdek-Místek se ukázal jako velmi příjemný první soupeř soupeř jarní sezóny. Je skvělé vidět, jak mladí hráči baseballu dokáží projevit své schopnosti, nebojácnost a přátelskou atmosféru v týmu.

Autor: Milada Hejtmanová

You may also like...