Kvalifikace na Český baseballový pohár U13

O víkendu 14.-15. května 2022 proběhla ve Frýdku-Místku kvalifikace na ČBP za účasti našeho oddílu, resp. hráčů ročníku 2009 a mladších. Na kvalitně obsazený turnaj jsme jeli si hlavně dobře zahrát a pro cenné zkušenosti, které potřebujeme nabrat po odchodu některých opor do vyšší věkové kategorie.

Celý víkend nám přálo počasí a v krásném areálu Klasiku Frýdek-Místek se hrála pěkná utkání. V prvním zápase s domácími nám utekl začátek a lépe připravený, a hlavně početnější tým domácích nás přejel na plné čáře a zaslouženě zvítězil 20:0. Ve druhém zápase s Olympií Blansko nám nevyšla první směna, kde jsme nabrali devítibodové manko, a i přes zlepšenou hru v dalších směnách jsme s neméně kvalitním soupeřem nakonec prohráli 5:15.

V nedělním utkání o páté místo nás čekali staří známí z MSK Snails Orlová, na které jsme si věřili. Na nadhozu jsme vyzkoušeli nové naděje, ale i přes vedení 7:3 nám tentokráte nevyšel konec utkání a prohráli jsme jej 7:11. Parafrází slov klasika: “Baseball se hraje až do posledního outu!“

Účast na kvalitním turnaji je vždy pozitivní, a i přes poslední místo odvedli kluci poctivý výkon, za který jim patří uznání.

Sestava SK HIT Opava: Daniel Večerek, Jaromír Klímek, Ondřej Kožiál, Jan Sobotík, Jakub Leifert, Daniel Půda, Vojtěch Kravar, Mikuláš Rozsíval, Michael Cipko, Matyas Filip. Trenéři: Adam Kožiál, Radek Večerek a Radek Půda

P.S.: pokud i vy či vaše děti máte chuť zkusit tento sport, podívejte se na http://www.hitopava.cz/ a kontaktujte naše trenéry.

You may also like...