Zimní liga v kategorii U10 – stříbro a bronz pro Opavu

V sobotu 26 .03. se ve Vřesině, v nafukovací hale, konal poslední turnaj zimní ligy v kategorii U10. Na tomto posledním turnaji si HIT zahrál celkem tři zápasy a došlo na vyhlášení celkového pořadí v zimní lize.

Do sobotního turnaje Hiťata vstoupila zápasem se Snails Orlovou. Ačkoliv se ze začátku opavští střelci mírně trápili na pálce, v poli nedali od počátku soupeři absolutně šanci. Postupně se v dusném prostředí, kdy panovaly vyloženě letní teploty, rozstříleli a dokázali udržet průběh zápasu pod kontrolou a dovést jej do vítězného konce 11:0.

Po tomto vítězném duelu následoval ihned další zápas proti Arrows Soft Ostrava. V tomto zápase se naši hráči dostali zbytečně pod tlak a pár nepovedených zákroků zajistilo tentokrát výhru soupeři  9:5. V posledním zápase zimní ligy jsme se utkali opět s Arrows Ostrava, jen tentokrát softballový tým nahradil tým stejné kategorie jako u našich borců – baseball U10. Tento zápas pak patřil k těm nejnapínavějším, které byly v této zimní sezóně k vidění. Byly to nervy až do úplného konce, ale jak se říká, závěr patří mistrům a mladí Opavané urvali poslední výhru v zimní sezóně  ve svůj prospěch 10:7.

Po odehrání všech utkání proběhlo nakonec vyhlášení celkových výsledků zimní ligy a i tato kategorie dosáhla na úžasné umístění ziskem bronzové a stříbrné medaile. Je třeba dodat, že zimní sezóna byla, přes všechny nemoci, karantény a jiná úskalí, pro opavský tým velmi úspěšná ve všech herních kategoriích. Nyní bude třeba zúročit nabyté zkušenosti ve venkovních zápasech.

Letní sezóna se rychle blíží a všichni se již nemohou dočkat, až si spolu zasoupeří na hřištích, kde hráče nebudou omezovat 4 stěny a strop. Kategorii U10 koučouvali Zdeněk a Saša Mateřankovi, Zuzana Světlíková a Radek Půda a mladší spoluhráče podporovali skvělými nadhozy i radami Tomáš a Marek Hübschovi. Tým hrál v sestavě: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Böhmová Barbora, Cupal Matěj, Hudeček Matylda, Chovanec Jakub, Kolář Matyas, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf
Půdová Vanda, Světlík Daniel a Škývara Vítek

You may also like...