Petice za výstavbu nového sportovního areálu pro softball a baseball

Vážení rodiče, přátelé softballu a baseballu,

obracíme se na Vás s prosbou o pomoc. Podpořte, prosím, svými podpisy Petici „Za výstavbu nového sportovního areálu pro softball a baseball na sportovišti u Stříbrného jezera“.

K sepsání Petice jsme se rozhodli, protože budoucnost samotného areálu Hliník je nejistá. Pozemky Hliníku jsou v územním plánu města určeny pro smíšenou městskou zástavbu, se sportovištěm se do budoucna nepočítá. Naplánovaná je též výstavba nové silnice, která povede přes levou část hrací plochy směrem ke Staré silnici.

Dalších důvody, které jsou sepsány přímo v Petici:

  • V současnosti areál Hliník již nestačí potřebám oddílu. Dorostenci kategorie U13 – U15 by potřebovali regulérní baseballové hřiště, stávající hrací plocha je pro jejich zápasy malá. Ani pro samotné trénování areál kapacitně nevyhovuje. Situace, kdy najednou trénují v jednom prostoru 3 tréninkové skupiny, není ideální.
  • Nový sportovní areál zvýší atraktivitu města Opavy pro pořádání celostátních i mezinárodních turnajů.
  • Financování lze zajistit až ze 70 % z dotací –> nízká rozpočtová náročnost. Z pohledu města „za málo peněz hodně muziky“.

Jako vhodné místo pro nové hřiště bylo vytipováno nově vznikající sportoviště u Stříbrného jezera (viz. obr. níže). Areál by disponoval regulérním softbalovým a baseballovým hřištěm, na kterých by se dalo trénovat i hrát najednou (dále viz. Petice).

Aby se Petice dostala na jednání Zastupitelstva, je potřeba cca 300 podpisů. Prosíme tudíž i o podporu v rámci Vašich rodin (babičky, dědečci, tety, strýcové, atd.) a blízkých přátel.

Jde nám o to, aby nynější menší děti, až vyrostou do dorosteneckého věku, měly kde hrát. Aby všechny děti mohly trénovat v modernějším a lépe vybaveném prostředí. Na příkladu areálů ve Frýdku, Kunovicích či Třebíči je vidět, že to jde.

Pro hlasování, prosíme, zvolte jednu z možností.

  1. Podepsat elektronicky – https://portal.gov.cz/e-petice/38-petice-za-vystavbu-noveho-sportovniho-arealu-pro-softball-a-baseball-na-sportovisti-u-stribrneho-jezeratento podpis má váhu fyzického podpisu
  2. Vytiskněte si petici a sbírejte podpisy na petiční archy od svých příbuzných a známých. Vyplněné petiční archy pošlete nebo odevzdejte na tréninku některému ze členů petičního výboru. Petice ke stažení zde – formát pdf
  3. Petice bude také k dispozici na každém tréninku Vaší tréninkové skupiny. Můžete ji podepsat přímo tam.
  4. Svou podporu můžete vyjádřit také svým hlasem na webu e-petice.cz – tento podpis nemá váhu fyzického podpisu.

Hlasování se ukončuje 14. 4. 2022.

Členy petičního výboru jsou: Michal Sobotík, Milada Hejtmanová, Zuzana Světlíková, Alexandra Mateřanková, Petr Poledňák.

DĚKUJEME ZA PODPORU!

Za petiční výbor
Alexandra Mateřanková, Michal Sobotík

You may also like...