Opavské softbalistky ovládly základní část Superligy

Žákyně vyhrály základní část Superligy a postoupily na MČR

Ve dnech 11.-12.9. se v Praze uskutečnil poslední turnaj Superligy žákyň, nejvyšší soutěže pro kategorii do 13 let. Turnaj se hrál systémem každý s každým, tolik oblíbené finále se pro vytíženost hřistě neuskutečnilo. Opavský tým po výsledcích 7:2 Joudrs Praha B, 7:4 Arrows Ostrava, 10:1 Eagles Praha nastoupil do posledního zápasu o první místo v turnaji proti domácím Joudrs Praha A. Zápas byl velmi vyrovnaný, výborně se nám dařilo na pálce, ale po sérii chyb v obraně i v útoku jsme soupeři podlehli 1:4 a obsadili tak druhé místo v turnaji. Soutěž superligy se tímto ukončila a nejlepší týmy postoupily na Mistrovství České republiky. Hit Opava dosáhl historického úspěchu, když se mu ze 4 turnajů podařilo 3 vyhrát a se ziskem 26 bodů zvítězil v základní části celé soutěže.

Pořadí:  
Hit Opava 26 bodů
Joudrs Praha 20 bodů
Arrows Ostrava 17 bodů
Joudrs Praha B 13 bodů
Eagles Praha 8 bodů

Opavanky tak postoupili z prvního místa na MČR, které se uskuteční v Praze v 25.-26. září. Držte Kačkám palce, ať se jim na svůj úspěch podaří navázat a vybojují pro Opavu cenný kov.

Stále doplňujeme tým, je měsíc náborů, přijďte si vyzkoušet olympijský sport. Více informací na www.hitopava.cz

Opavu reprezentovaly: Adéla Poledňáková, Jindřiška Mateřanková, Anna Mateřanková, Helena Doleželová, Amálie Pflegrová, Amálie Leifertová, Aneta Hlávková, Kristýna Vilímcová, Emma Kroupová, Markéta Šimečková, Vanesa Fajková a Kristýna Klára Kuchaříková pod vedením trenérského tria Zdeněk Mateřanka, Petr Poledňák a Petr Kuchařík.

You may also like...