Start letní sezóny

Kategorie do 11 let bodovala v podhůří Jeseníků

Letní sezona již začala, a tak i nejstarší opavská kategorie bojuje – a sice o nejvyšší příčky. Na začátku dubna naše děti odehrály první dva zápasy s tvrdým míčem a jinými pravidly. První zápas s tvrdým míčem byl spíše seznamovací, ale pak už jsme prokázali kvalitu. V Šumperku v sobotu sněžilo a bylo nevlídně, a tak se očekávalo podobné počasí i v neděli.

V prvním utkání jsme nastoupili v pozici hostujícího týmu. Hned v úvodní směně jsme zaútočili a dali jsme tři body. Na kopci řádila Jindřiška Mateřanková a nedala šumperským lidojedům žádnou šanci. V druhé směně se prezentovala krásným odpalem bývalá tenisová naděje Tereza Malá. Zbylé body jsme dali po metách zdarma, kdy se nadhazovači nepodařilo hodit strike (tj. dobrý nadhoz). V poli jsme se příliš neohřáli, neboť Jindra házela ve velkém stylu. Na začátku třetí směny jsme bodovali po odpale Marka Hübsche. Dohrávku směny jsme zvládli bez ztráty bodu a pohodlně jsme zvítězili 10:3.

Do druhého utkání jsme nastupovali jako domácí tým, ačkoliv jsme hráli na hřišti v Šumperku. V poli jsme hráli velmi precizně, a tak jsme se dostali na pálku. Scénář úvodní směny byl velmi podobný, jako v prvním utkání. Třikrát jsme skórovali, a to hlavně po metách zdarma. Na kopci se nám dařilo eliminovat hráče Cannibals. Útočná snaha našeho týmu byla podpořena hitem Tomáše Hübsche a neschopností šumperských nadhazovačů hodit strike. Obrana našeho týmu byla velmi pevná a příliš soupeřům nedovolila hrát. V dohrávce třetí směny jsme třikrát skórovali a to díky krásnému odpalu, kterým se prezentovala Amálie Leifertová. Utkání skončilo a na tabuli svítilo skoré 10:2 pro SK HIT Opava.

Sestava SK HIT Opava:
Aneta Hlávková, Marek Hübsch, Tomáš Hübsch, Lukáš Krybus, Amálie Leifertová, Tereza Malá, Anna Mateřanková, Jindřiška Mateřanková, Adéla Poledňáková, Daniel Večerek.

You may also like...